1984 - 2024

Leo Joosse tweewielers viert 40 jarig jubileum

Op 1 mei 1984 startte Leo Joosse met een fietsenzaak in Aagtekerke. Uiteraard had hij geen idee dat zijn bedrijf in 2024 uitgegroeid zou zijn tot een begrip in Aagtekerke en omgeving, of beter gezegd: in de wijde omtrek.

Door het vakkundig onderhoud, goede service, het persoonlijke contact en de hoogwaardige fietsen die verkocht worden, kan nu gerust gesproken worden over, Dé fietsenwinkel in de regio!

U kunt bij Leo Joosse terecht voor vragen, onderhoudsbeurten, reparaties, nieuwe fietsen, tweedehands fietsen en fietsverhuur. Leo Joosse en zijn team staan altijd klaar om elke klant te voorzien van persoonlijk advies en uitmuntende service, want alles kan in een gesprek.

Bovendien zit de fietsenwinkel echt op een fantastische locatie! Midden in het platteland van het mooie Walcheren.

De voordelen van Leo Joosse Tweewielers

Deskundig en persoonlijk advies

Uitstekende service

Vakkundige reparaties en onderhoud

Alles is mogelijk in gesprek

Hoogwaardige fietsen voor elk gebruik

Terug in de tijd

Werkplaats Leo Joosse
Volledige artikel

Verzekering voor je elektrische fiets

Het is niet verplicht om verzekerd te rijden op je elektrische fiets (in tegenstelling tot de high speed e-bike), maar je e-bike is natuurlijk wel een goede verzekering waard. Het kopen van een e-bike is vaak een flinke investering, waar je zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Er worden jaarlijks zo’n 700.000 fietsen gestolen in Nederland, en daar zijn steeds meer e-bikes bij.

E-bike verzekeren tegen diefstal en schade

Sommige verzekeraars bieden een speciale e-bikeverzekering aan voor zowel nieuwe als tweedehands elektrische fietsen. Je kunt kiezen uit alleen een diefstalverzekering of een uitgebreide cascoverzekering. In het laatste geval is naast diefstal ook eventuele schade aan je e-bike gedekt. Vaak is bij een cascoverzekering ook verhaalsrechtbijstand, ongevallen opzittende verzekering en pechhulp inbegrepen. Met de lange afstanden die je met je elektrische fiets aflegt, is goede pechhulp helemaal niet zo’n gek idee.

Leo Joosse tweewielers kan je uitgebreid adviseren over de verschillende soorten verzekeringen en looptijden. Bij ons kun je bij de aankoop van je e-bike ook een verzekering afsluiten.

Fiets reparatie walcheren

Onderhoud van je e-bike

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je e-bike. Net als bij een gewone fiets. Toch is er wel een belangrijk verschil: het elektrische systeem is hightech en daarom kun je het niet helemaal zelf doen. Je hebt de hulp van een specialist nodig.

Preventief onderhoud
Veel e-bikes zijn computergestuurd en worden niet alleen bij het rijklaar maken, maar ook bij het onderhoud via de computer geprogrammeerd en ingesteld. Ook worden er tijdens het onderhoud belangrijke software-updates gedaan. We adviseren je om je elektrische fiets daarom minimaal één keer per jaar weg te brengen. Zo blijft hij in topconditie en helemaal up-to-date. Doe je dat bij een BOVAG-fietsendealer dan weet je dat het door professionals gedaan wordt en krijg je ook nog eens drie maanden BOVAG Garantie op het onderhoud.

Reparatie van je e-bike
Op wat voor e-bike je ook rijdt, je kunt voor reparatie altijd langs bij Leo Joosse tweewielers. Je kiest bij ons voor zekerheid en voor goed opgeleide professionals.

Als je je elektrische fiets laat repareren bij ons krijg je standaard drie maanden garantie op de reparatie. Die garantie geldt voor iedere reparatie die de BOVAG-expert heeft uitgevoerd en voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt.

Veilig je elektrische fiets op slot zetten

Niets is zo vervelend als een gestolen fiets. Zorg er daarom voor dat je (elektrische) fiets goed en veilig op slot zet. Staan er meerdere e-bikes bij elkaar? Dan kiezen fietsendieven voor de fietsen die het makkelijkste mee te nemen zijn. Zorg er dus voor dat jouw elektrische fiets goed op slot staat. Wat de beste manier is om jouw fiets veilig op slot te zetten, lees je in dit artikel.

Fiets op slot zetten
Jouw e-bike heeft een vast slot, dat waarschijnlijk ART-gecertificeerd is. Deze zijn niet makkelijk open te krijgen door fietsendieven. Op een slot met ART-keuring staat een aantal sterren. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe hoger de preventieve waarde van het slot en hoe beter deze beschermt tegen diefstal. Een slot met vijf sterren heeft de meeste preventieve waarde.

Gebruik naast dit vaste slot een tweede slot, zoals een ART-gekeurd kettingslot. Hiermee kun je jouw fiets ergens aan vast zetten, zoals een fietsenrek, een lantaarnpaal, een brug of een hek. Als het maar aan de ‘vaste wereld’ is. Haal daarbij de ketting het liefst door het voorwiel van je fiets, zodat het voorwiel niet gestolen of losgedraaid kan worden. Houd de ketting niet te laag bij de grond en niet te slap, anders kan een fietsendief de ketting kapot draaien of de grond gebruiken om een zware tang op te zetten. Heb je je fiets op slot gezet? Vergeet dan niet om accessoires, zoals tassen, je display en wellicht ook je afneembare accu van je e-bike af te halen. Een accu is namelijk het meest kostbare onderdeel van je fiets.

Voorkom diefstal

Diefstal van je e-bike is niet altijd te voorkomen, maar je kunt wel zelf een
aantal maatregelen nemen:
✔ Zet je fiets altijd op slot, ook in de schuur of de garage.
✔ Maak je fiets met een extra slot vast aan een fietsenrek of een ander object. Bij Leo Joosse tweewielers weten ze precies welk slot geschikt is voor jouw e-bike.
✔ Als je de keuze hebt, zet je e-bike dan bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling.
✔ Zet je elektrische fiets in het zicht.

Een e-bike kopen

De beste elektrische fiets is de fiets die perfect bij jouw persoonlijke situatie en je gebruik past. Ga daarom niet over één nacht ijs bij het kopen van een nieuwe of tweedehands elektrische fiets.

Er zijn veel soorten en modellen e-bikes, de techniek is uitgebreid en ontwikkelt zich in een snel tempo. Wat bij de één past, is voor de ander misschien een minder goede keuze. Ga dus voor een uitgebreid advies naar Leo Joosse tweewielers. Wij hebben verstand van zaken.

Je vindt bij ons betere elektrische fietsen en je kunt een uitgebreide proefrit op verschillende soorten e-bikes maken. Bovendien kun je rekenen op onze BOVAG Garantie.

Bezoek onze showroom →